Finelcomp E, F, S ja D-sarjojen ympäristöseloste on vahvistettu ja saatavilla EPD Hubissa!
Tämä EPD on varmennettu EN 15804+A2:2019 ja ISO 14025 -standardien mukaisesti riippumattoman, kolmannen osapuolen todentajan toimesta. EPD on luotu One Click LCA EPD Generaattorilla. LCA ja EPD on laadittu viitestandardien ja ISO14040/14044 mukaisesti.
Ympäristötuoteseloste eli EPD on asiakirja, jolla raportoidaan avoimesti tuotteen tai materiaalin ympäristövaikutukset tuotteen elinkaariarvioinnin (LCA) perusteella. LCA:ssa arvioidaan ympäristövaikutukset tuotteen koko elinkaaren aikana raaka-aineen louhinnasta sen hävittämiseen. Näistä elinkaariarvioinneista johdetut EPD:t tukevat hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteita, koska ne mahdollistavat eri materiaalien ja tuotteiden ympäristövaikutusten vertailun, mikä auttaa valitsemaan kestävimmän vaihtoehdon rakennuksiin tai infrastruktuuriin.
Tehtaamme on kiinni kesällä viikot 28 ja 29. Lomaviikkojen aikana emme vastaanota tavaraa emmekä tee toimituksia. Pyydämme teitä huomioimaan tämän omissa aikatauluissanne.
Outokumpulainen Finelcomp hakee kasvua kansainvälisestä liiketoiminnasta ja toteuttaa 2,5 miljoonan euron investointihankkeen kesään 2024 mennessä. ”Kapasiteetin kasvattaminen ja toiminnan jatkuva parantaminen vastuullisuus huomioiden ovat meille tärkeitä.”
Sähkökeskusmekaniikan valmistajana tunnettu Finelcomp tavoittelee Pohjoismaiden markkinajohtajuutta vuoteen 2026 mennessä. Tavoite on kirjattu outokumpulaisyrityksen tuoreeseen strategiaan.
”Syy tähän on selvä: pohjoismaissa ollaan edelläkävijöitä puhtaassa siirtymässä, mikä kiihdyttää investointeja sähköinfraan ja siitä hyötyvään teollisuuteen”, toimitusjohtaja Sami Heikkinen toteaa.
Tahtotilana on tutkia myös Keski-Euroopan markkinaa, jossa on tälläkin hetkellä menossa pilottiasiakkuuksia.
”Asiakaskuntamme on koko ajan valveutuneempi ympäristövaikutustenkin suhteen. Ympäristö- ja vastuullisuusteemojen vaikutus on meillä kolmitahoinen, eli kehitämme toimintoja asiakkuuksien, työnantajana toimimisen ja työnantajamielikuvan sekä sidosryhmäyhteistyön parantamiseksi”, Heikkinen kertoo.
Finelcomp on alallaan edelläkävijä, mutta Heikkisen mukaan yritys haluaa olla myös ”hyvä yrityskansalainen ja houkutteleva työpaikka Itä-Suomessa”.
Outokumpulainen Finelcomp ryhtyi oitis yhteistyöhön, kun paikallinen ammattioppilaitos Riveria alkoi suunnitella englanninkielistä kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmaa.
Hänen mukaansa yritys näkee yhteistyön yhtenä kanavana reagoida nyt ja jatkossa paikkakuntaa vaivaavaan työvoimapulaan.
”Nyt meillä on alasta kiinnostuneille ulkomaalaisille aito ja oikea koulutusohjelma, joka toimii ponnahduslautana paikallisille työmarkkinoille. Yrityksille koulutus tarjoaa valmiimpaa työvoimaa”, Holopainen kiittelee.
Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Finelcompille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista. Tunnus on myönnetty Finelcompin valmistamille tuotteille, joihin kuuluvat mm. SolarClick pientalojen aurinkopaneelien kiinnikejärjestelmät sekä D-sarjan ryhmäkeskuskotelot.
Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa ja myös raaka-aineiden tulee olla kotimaisia. Kotimaisuusarvo on meille tärkeä ja tuemme samalla suomalaista työtä ja yrittäjyyttä.
Avainlippu-merkki tunnetaan erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.